De geschiedenis van Flakkee Verhuizers

Flakkee Verhuizers is een moderne onderneming met een uitgebreid dienstenpakket voor zowel particulieren als bedrijven. De kwaliteit van de huidige dienstverlening heeft zijn wortels in het verleden van dit familiebedrijf.

 

 

 


Hobbel Middelharnis 


De beginjaren


De oorsprong van het bedrijf ligt in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Gedwongen door de economisch slechte tijden en de werkloosheid begonnen toen veel mensen een eigen bedrijf. Eén van die mensen was Wim Hobbel, die een onderneming in transport van stukgoed en verhuizingen opzette. Het bedrijfje, Bode Hobbel genaamd, deed soms maar vijf verhuizingen per jaar. Het gezin Hobbel telde maar liefst 15 kinderen, waarvan 11 jongens. Dus aan goedkope mankracht was geen gebrek. Eind jaren ’60 fuseerde Bode Hobbel met Bode Both, waarbij de onderneming werd omgedoopt tot Flakkee Expresse.

Na 1990

In 1992, na het afstoten van het stukgoedvervoer, werd de bedrijfsnaam veranderd in Flakkee Verhuizingen. De nieuwe naam omschreef in één woord waar het bedrijf voor stond en wat het deed. Hobbel MiddelharnisSinds die tijd gaat het snel met het bedrijf.

Flakkee Verhuizingen start in 1998 een afdeling gespecialiseerd in vervoer voor de meubelgroothandel en interieurwinkels, later aangevuld met de afdeling keukenlogistiek.


De naam Flakkee Verhuizers stamt uit 2005, terwijl in 2006 Diepenhorst Verhuizers wordt overgenomen.

Flakkee Verhuizers nu

De onderneming heeft nu - bijna 75 jaar na de oprichting – circa 40 medewerkers en vestigingen in Hellevoetsluis,  Zierikzee, Oud-Beijerland, Hendrik-Ido-Ambacht, Rotterdam en Middelharnis.